+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Itä-ralli 2013-20Erittäin mielenkiintoinen Itä-ralli viikonloppu takana ja paljon materiaalia saatiin kasaan. Itä-ralli 2013 viikonloppua suunniteltiin Ralli-valokuvaaja Bruno Keiserin kanssa melkein 2 vuotta. Kuvausviikonlopun tarkoituksena oli syventää yhteistyötämme rallikuvausrintamalla, sekä opettaa 360 panoraamakuvaamista Bruno Keiserille.

Bruno muutti suomeen muutamia vuosia sitten ralliautoilun perässä. Hän elättää itsensä kuvaamalla moottoriurheilutapahtumia, joista ralli on lähinnä sydäntä. Tapasin Brunon ensimmäisen kerran Jyväskylän MM-rallissa 2011. Siellä hän oli kuvaamassa YLE:n ralliradiolle stillimateriaalia ja minä 360 panoraamoja. Juttelimme pitkään valokuvaamisesta ja erilaisista mahdollisuuksista tehdä dokumentaatiota ja saada rallia elävämmin esittävää materiaalia eri medioihin. Bruno innostui heti tavastani kuvata ja esittää asioita. Vajaa 2 vuotta myöhemmin saimme aikataulumme sovitettua siten, että pääsimme yhdessä tekemään kuvaamista.

Kuvaus viikonloppumme alkoi perjantai-iltapäivän ralliautojen katsastus-tilaisuudesta. Alkuperäinen ajatuksemme oli kuvata yli 100 ralliauton joukkoa mastolla lintuperspektiivistä 360 panoraamaksi, mutta illan pimentyminen ja liian pitkän ralliautojonon muodostuminen estivät hienon lopputuloksen saamisen, joten päätimme ottaa yhden panoraaman ralliauton sisältä. Tässä kohtaa Brunon pitkä kokemus ja kuskien tuntemus olivat hyväksi. Hiukan aikaa katselimme sopivaa uhria kuvattavaksemme ja kun löysimme sen, Bruno totesi: lets photograp that car, it may even be the winner in this race. Ja niinhän siinä kävi. Kuvasimme hdr 360 panoraaman voittaja-autosta. Tästä matkamme jatkui kuvaedittiin ja teorian pariin illaksi.

Aamulla aloitimme varsinaisen kisapäivän tarkistamalla kaikki varusteet ja ennenkaikkea lämpimät vaatteet, sillä lämpötila oli n. -22°c. Kävimme päivän aikana kuvaamassa 4 eri EK:lla, huoltoparkissa, maalipaikalla ja tapasimme Brunon hyvän ystävän, rallilegenda Ari Vatasen.

Tässä muutamia linkkejä viikonlopun tuotoksiimme.

Bruno Keiser blog ja kuvat: http://www.speedpix.ch/

Rami Saarikorpi stillikuvat: TÄSTÄ

360 panoraama: TÄSTÄ

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO