+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Olet varmaankin huomannut, että turistit eivät kulje enää kamera kaulalla vaan kuvia otetaan yhä enemmän puhelimella. Puhelimella otetut kuvat on yhä parempia ja niitä hyödynnetään yhä monipuolisimmissa tilanteissa.

Onko sinulla ”oikeaa kameraa”? Ehkä on, mutta se on jossain laatikoiden kätköissä, sillä sitä harvemmin tarvitsee. Puhelinkuvat ovat sen sijaan jokapäiväisiä. Puhelimen käyttö pankkiasiointiin ja vaikkapa video slots – pelaamiseen on yleistynyt ja asiointi siirtyy askel askeleelta mobiiliin. Näin ollen puhelimen valinta oikein ja huolella on yhä tärkeämpää.

Lue tämä artikkeli ja nappaa vinkit puhelimen valintaan!

Puhelinteknologia kehittyy nopeasti

On helppoa todeta, että puhelinteknologia kehittyy erittäin nopeasti, sillä useimmat meistä ovat varmasti huomanneet huiman kehityksen jo pelkästään oman elinikänsä aikana. Ei tarvitse mennä kuin 2000-luvun alun Suomeen, jolloin toista henkilöä tavoiteltiin usein perheen yhteisestä lankapuhelimesta. Puhelimeen tuli vastata nimellä, jotta vältyttäisiin kiusallisilta tilanteilta.

Vuonna 2010 matkapuhelimia löytyi jo lähes jokaisesta taskusta, mutta nettiä ei vielä kaikilla ollut. Itse asiassa langaton netti oli aluksi melko harvinainen ja kallis tuote. Viimeisten kymmenen vuoden aikana puhelimet kuitenkin kehittyivät ja pöytätietokoneet, faksit, lankapuhelimet ja kamerat väistyivät yhden superlaitteen tieltä. Nyt puhelin on taskussa ja hoitaa kaikkien muiden laitteiden työt.

Kamerat tulivat puhelimiin vasta 2000-luvulla. Eeppistä kameralla varustettua laitetta kutsuttiin kamerapuhelimesta ja se erosi suuresti muista tavallisista kännyköistä. Tiettävästi ensimmäinen kamerapuhelin oli vuonna 2000 markkinoille tullut Samsungin SCH-V200. Siinä oli 0,35 megapikselin kenno, joten siitä ei oikeastaan tulisi puhua edes samassa lauseessa vuoden 2021 puhelinjulkaisujen kanssa. Yhtä kaikki kamerasta tuli kiinteä osa matkapuhelinta nopeasti, emmekä enää vaihtaisi sitä pois. Lue vinkit hyvän kamerapuhelimen valintaan seuraavasta kappaleesta.

Hyvän puhelimen valinta

Hyvän puhelimen valinta ei ole helppoa, sillä valintaa tulee aina lähestyä ennen kaikkea siltä kantilta, että valitsee laitteen, joka sopii omiin tarkoituksiin. Puhelinmalleja on olemassa loputtomalta tuntuva määrä, joten mallien karsinnan voi aloittaa esimerkiksi asettamalla budjetin ja valitsemalla käyttöjärjestelmäksi esimerkiksi Androidin tai iOS:in. Yleensä ihminen suosii käyttöjärjestelmistä toista, eikä vaihtaminen järjestelmien välillä ole kovin sujuvaa. Näin ollen budjetin ja käyttöjärjestelmän yhdistämisellä pääsee jo huomattavasti pienempään laitemäärään.

Kun suuret linjat ovat selvät, on aika katsoa pienempiä tekijöitä. Puhelimessa tulee olla suuri näyttö, jotta sillä voi tarvittaessa katsella elokuvaa tai videoita ja esimerkiksi kuvien tai videosisällön editoiminen on mahdollista. Useissa pelaamiseen tai kasinopelaamiseen suunnatuissa puhelimissa on hyvä ja korkealaatuinen näyttö, joka näyttää värit oikeanlaisina. Suurempi näyttö kuitenkin tarkoittaa myös suurempaa laitetta. Tässä vaiheessa kannattaakin etsiä sopiva kompromissi riittävät suuren ja laadukkaan, mutta riittävän kompaktin näytön välillä.

Kun näytön koko on selvä, ei välttämättä esimerkiksi iOS-laitteista jää kovin montaa vaihtoehtoa ja valinta on helppoa. Androidissa vaihtoehtoja kuitenkin riittää, sillä merkkien ja brändien lista on loputon. Saatavilla on tunnettuja merkkejä, joissa osa hinnasta tulee nimestä ja sitten on edullisempia, usein Kiinassa tuotettuja laitteita. Seuraavaksi kannattaakin katsoa tuotteen kameran tai kameroiden laatua ja lukea käyttäjäkokemuksia myös netistä.

Muita kriteereitä puhelimen valintaan ovat esimerkiksi akun kesto ja mahdolliset suojaukset. Vesi- ja pölytiiviitä malleja on markkinoilla niille kuluttajille, jotka tarvitsevat hyvin suojattua laitetta esimerkiksi työnsä vuoksi. Puhelimen valintaan kannattaakin aina lähteä oman elämäntilanteen ja elintapojen pohjalta, sillä ainoastaan näin löydät sen laitteen, joka sopii sinulle. Puhelinten elinkaari ei onneksi tai valitettavasti ole kuitenkaan kovin pitkä, joten laitteen kanssa ei tarvitse pärjätä ikuisuuksia.

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO