+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Lumina ero1

Kävin kuvaamassa Lumina 2016 Cascais-valofestivaaleilla valotaiteilija Kari Kolan teosta: Magical Garden. Lumina Cascais on yksi osa maailmanlaajuista valotapahtumien verkostoa joka toistuu vuosittain Euroopan laajuisesti.

Teos oli rakennettu noin 6 hehtaarin kokoiselle alueelle puistoon. Valon lisäksi teokseen oli lisätty äänimaisema ja savukoneet toivat lisä-efektiä. Alueen rakentamiseen meni useammalta rakentajalta monta päivää. Sähköpiuhaa ja muuta signaalipiuhaa oli vedettävänä monta kilometriä ja kaikkiaan merikontillinen muuta valotavaraa. Ja se että Cascaisissa lämpötila nousi kesän ennätyslukemiin, yli 41 asteen, ei helpottanut rakentamista.

Kiertelin puistoa ristiin rastiin päiväsaikaan ja yöllä ja tein erilaisia vertailukuvia sekä panoraamoja. Yöllä kuvatessani kuulin ihmisten kommentteja kun he saapuivat alueelle. He olivat todella ihmeissään siitä, miten puistoon oli saatu luotua aivan mahtava tunnelma. Alati vaihtuva värien ja kontrastien maailma savukoneineen ja lentelevine lepakoineen tarjosi todella mystistä kuvattavaa.

Kokonaisuutena paikan päällä koettuna esitys oli aivan mahtava ja 360°-panoraamoilla saa hyvän kuvan kokonaisuudesta ja tunnelmasta. Tätä kokemusta varten reissulle oli hankittu 4K-materiaalia tallentava 360°-panoraama videokamera, mutta harmiksemme se oli hajalla jo ennen käyttöönottoa, joten videoiden tallennus, ainakin 360-muotoon, jäi tällä erää tekemättä.

Tässä kuitenkin muutama kuva ja artikkelin lopussa still-kuvakooste tapahtumasta.  Janne Tanskasen tekemä videokooste tapahtumasta TÄÄLLÄ. Ja 360°-kuvat löytyvät tämän linkin takaa 360°-panoraamakuvat.

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO