+358 50 322 0066 rami@sci.fi

Kävin kuvaamassa Tuunaansaaren luolastosta 3D-360 kokonaisuuden jokin aika sitten ja tässä hiukan tarinaa toteutuksesta.

Luolasto on entinen Retretin taideluolasto, jota on nyt lähdetty uudistamaan. Koska kokonaisuus on erittäin laaja ja sitä on hankalaa, ellei mahdotonta esitellä, se oli kuvattava sellaisella tekniikalla, että kokonaisuuden käsittää vaikka ei olisi aikaisemmin käynyt paikanpäällä.

Luolastoa on maan alla yli puolitoista kilometriä ja se on erittäin sokkeloinen. Luolaston korkeuserot vaihtelevat paljon ja maan alla kävellessä korkeuseroja ja suuntia on vaikea hahmottaa.

Nyt luolastoon on suunnitteilla uudistuksia ja tästä syystä se piti mallintaa. Se mitä sinne on tulossa, on vielä osittain salaista, joten siitä en voi kertoa. Mutta sain luvan julkaista luolan mallinnuksen jossa pääsette tutustumaan paikkaan. Jos avaatte kokonaisuuden VR-laseilla, huomaatte että luolasto on osittain aika pimeä ja sitä kautta mystinen ja jopa hiukan pelottava paikka.

Kokonaisuuden kuvaamiseen meni noin 16 tuntia ja koko tuon ajan olin yksin äänimaisemassa, missä vesi tippui katosta ja kuului kaukaisia, selittämättömiä ääniä. Maagista!

Luolaston esitys

 

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO