+358 50 322 0066 rami@sci.fi

 

 

 

 

 

 

 

Virtuaalinen Joensuun kehätieprojekti rupeaa olemaan loppusuoralla. Sain idean kuvata massiivista rakennustyömaata eri kohteista 360 panoraamakuvaustekniikalla noin kahden vuoden ajan. Lopputuloksena syntyi noi 40 panoraamaesitystä, joista lopulliseen esitykseen valitsin 20 esitystä. Ennenkö siirryt katsomaan itse esitystä TÄSTÄ linkistä, kannattaa lukea hiukan infoa, mitä esityskokonaisuudella pyritään esittämään ja miksi koko homma on edes tehty.

Projekti on ollut erittäin työläs ja osittain hiukan vaarallinenkin. Kuvatessa olen joutunut käyttämään viistopanoraamatekniikkaa, jolloin minulla ei ole ollut käytössäni tukevaa kolmijalkaa, vaan kaikki kuvat on kuvattu kuvausmastolla. Muut kuvauskohteet ovat olleet suhteellisen helppoja, mutta siltakuvat ovat olleet hiukan haasteellisempia. Pekkalansilta on erittäin raskaasti liikennöity ja 80 km nopeusrajoitusalueella. Kuvauspiste on tietenkin sillä puolella siltaa jossa joudun seisomaan pientareella ja liikenne kulkee noin metrin päästä suhteellisen kovalla vauhdilla. Toisella puolella siltaa olisi ollut n. 4 metriä leveä pyörätie, mutta kaikki mielenkiintoinen oli tietenkin juuri toisella puolella 🙂 Pientä jännitystä tämä kuvauspiste loi varsinkin talvella, kun silta oli umpijäässä. Loppujen lopuksi voi vain todeta, että loppu hyvin kaikki hyvin, vai onko? Projekti ei ole vielä ihan valmis. Odotan seuraavaa kuvaskeikkaa sen aikaa, että kaikki on maisemointia myöden valmista, ellei sitten tule pyyntöä kuvata jotakin ennen täydellistä valmistumista olevaa vaihetta.

Esityskokonaisuudessa on 4 pääasiallista kuvauskohtaa joista panoraamoja on tehty. Silta, Karsikko, Mutala ja jokinäkymä. Jokaisella kuvauskohteella on oma tarkoituksensa. Mutala ja Karsikko ovat kuvauspisteitä, johon on rakenteilla uudet sillat ja liittymät, jokinäkymästä voi seurata sillan valmistumista ja siltakuvasta samaten, mutta hiukan eri perspektiivistä.

Toivottavasti viihdytte kokonaisuuden parissa! Esitys aukeaa linkistä ensin pienempään ikkunaan josta voit klikata esityksen kokonäyttötilaan, esityksen sisällä olevasta kokoruutu painikkeesta. Mikäli pidät esityksestä, niin voit jakaa sen ennen kokoruututilaan siirtymistä, ikkunan alla olevista painikkeista. Painikkeiden kautta voi jakaa linkin Facebook, Twitter ja Google+ sivuille.

MAKSUTON 360-PANORAAMAINFO